De Witte Watermolen is één van de oudste gebouwen van Arnhem en maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze. We zijn op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in het molenaarsvak en ons team willen komen versterken.

Als medewerker molen assisteer je de molenaar en zorg je dat de schappen van de Molenwinkel altijd gevuld zijn. Je ontvangt bezoekers en geeft hen een rondleiding waarbij je vertelt over de geschiedenis en de werking van de molen.

Ook voor de aangrenzende molenwinkel zijn wij op zoek naar vrijwilligers: We zoeken mensen die een paar uur in de week beschikbaar zijn en het leuk vinden om achter de toonbank te staan en molenproducten te verkopen.


Het winkelwerk is leuk en afwisselend:


• klanten ontvangen
• molenproducten verkopen
• de voorraad bijhouden
• de producten aantrekkelijk uitstallen
• informatie geven over de producten (je hoeft niet alles te weten: de molenmedewerkers zijn je vraagbaak)
• de winkel netjes houden (afstoffen, zuigen, dweilen)
• aan het eind van middag de kassa opmaken

Bent u geïnteresseerd in het molenaarsvak en vindt u het leuk om met mensen om te gaan? Dan kunt u bij Molenplaats aan de slag en ervaring opdoen in een van de oudste werkende watermolens van Nederland. Laat het ons weten door hieronder te reageren!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.