Nederland was net bevrijd toen er in Apeldoorn een zanggroep werd gevormd met als doel het Christelijke lied ten gehore te brengen. In een schoenmakerswerkplaats in het centrum van de stad werden de eerste repetities gehouden. Het koor kreeg de naam het Apeldoorns Christelijk Gemengd koor. Inmiddels bestaat het koor meer dan 70 jaar en nog steeds zetten 50 enthousiaste leden zich in voor de wekelijks repetitieavonden, concerten/kerkdiensten en andere optredens. Zoals veel koren heeft ook het ACGK te maken met een terugloop van het aantal leden, hierdoor hebben zij ook minder bladmuziek nodig. 'Naast dat we minder muziek nodig hebben, zitten er ook veel werken tussen die wij zelf niet meer zingen, kortom het was ook tijd om de muziek op te schonen, maar weggooien vinden wij zonde dus hopelijk kunnen wij er een ander koor blij mee maken'.

Het gaat om 250 verschillende soorten bladmuziek. Elke titel ongeveer 60 stuks zoals:

Danklied Elk jaar heeft eigen vreugden

Ere zij god

Heer, die onze vader in de hemelen zijt

Lof aan de heer

Wie maar de goede god laat zorgen

Heeft uw koor interesse in het bladmuziek? Laat het ons weten door hieronder te reageren!

Reacties  
# 0481376454w.j. westerveld 16-01-2017 21:08
Ik ben pennningmeester van CGK PassePartouT te Elst.
Wij zijn doorlopend op zoek naar ander repertoire en ons aandeel christelijke muziek kan wel wat aanvulling gebruiken. Kunt u mij voorzien van een lijst met titels en componisten van de stukken die u wilt opruimen ? Alvast bedankt, Wim Westerveld PPT Elst Gld
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.