Wij, Philadelphia Malburgen Oost, zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor ons Bruishuis. Het Bruishuis is een leerwerktraject voor mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij kunnen deelnemen aan de 'normale' werkwereld.

We hebben een was en strijkservice, een groente tuin, een koekenbakkerij en een horeca gelegenheid. We zijn bezig om ook een tak facilitaire dienst op te zetten. Het restaurant is voor 70% een commerciele horeca gelegenheid. Er werken mensen met een beperking, maar zij zijn daar aan het werk en de gast is koning. 'De kwaliteit moet gewoon goed zijn, anders komen mensen niet terug.'  De client staat hier dus niet centraal zoals dat wel bijvoorbeeld is bij downies en brownies. 'De mensen zijn bij ons niet zielig. Als je denkt dat je dat wel bent moet je thuis in een hoekje gaan zitten. Hier kom je om aan de slag te gaan'. We zorgen dat de mensen binnen een half jaar weer doorgestroomd kunnen worden naar een echte baan.

We zijn op zoek naar mensen voor in de bakkerij, de facilitaire dienst en voor in de tuin. Je moet wel een beetje feeling hebben met de doelgroep en hiermee om kunnen gaan.

Lijkt het jou leuk om de cliënten van Philadelphia Malburgen Oost te begeleiden? Reageer dan hieronder.

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.