Wij zijn namens onze Stichting Huisdieren Welzijn op zoek naar  iemand die het hondje van een oudere vrouw uit Oosterbeek wil uitlaten. Vanwege gezondheidsredenen kan zij dit niet zelf en dus is hulp erg welkom. Dit is slechts een voorbeeld van de vele hulpvragen die de stichting binnen krijgt. Stichting Huisdieren Welzijn is een project gestart 'Wat Nu?' met als doel mensen te helpen die tijdelijk niet in de gelegenheid zijn, vanwege gezondheidsproblemen, hun huisdier te verzorgen.

Het zijn veelal mensen met een hele kleine beurs, die geen uitlaatservice of opvang voor een huisdier kunnen bekostigen. Maar natuurlijk willen ze dat hun huisdier de juiste zorg blijft krijgen. Met een beetje hulp van buitenaf en op incidentele basis is een helpende hand zeer welkom.

De werkzaamheden die wat ondersteuning behoeven betreffen bijv. het uitlaten van een hondje, of het meewandelen omdat iemand nogal slecht ter been is of helpen bij het verschonen van de kattenbak, konijnenhok of vogelkooitje.

De stichting matcht de zorgvrager met een vrijwilliger die in de buurt woont. Dit kan alleen als er voldoende mensen in die omgeving zijn aangemeld. Aanmelding is altijd op vrijblijvende basis. Maar, als een match tot stand is gekomen dat is het wel de bedoeling dat partijen zich aan gemaakte afspraken houden. We willen niemand in de kou laten staan. Mocht onverhoopt door onvoorziene omstandigheden toch moeten worden afgeweken van hulpverlening, dan hoort de stichting dat graag, zodat desgewenst opnieuw gezocht wordt naar een andere vrijwilliger in de omgeving. De enige taak die wij uitvoeren is te proberen een match tot stand te brengen.

Kunt u iets betekenen voor de mevrouw uit Oosterbeek? Of wilt u zich opgeven als vrijwilliger in uw buurt? Reageer dan hieronder!

Reacties  
# 0647196428C 09-03-2017 14:52
Zou u telefonisch contact met mij op willen nemen?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0642449228Tineke Soethof 30-03-2017 14:46
Zou wel kleine hondjes uit willen laten!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio