Sinds 2015 is oud basketballer Rian Jambo, begonnen met het geven van basketballes aan de jeugd van Hannaslust in Suriname. De jongeren pakken het super op en al snel is besloten om deze pupillen in te schrijven bij de Surinaamse Basketbal Associatie onder de naam Ballers Club Wanica. Inmiddels zijn zelfs 3 spelers geselecteerd voor de U14 nationale selectie van Suriname.

Het team telt momenteel 25 leden in de leeftijdsklasse 6-14 jaar en de wens is om tot een volwaardige basketbalclub door te groeien. Omdat de meeste van deze jongeren uit kansarme sociaal zwakke gezinnen komen beschikken de kinderen vaak over weinig middelen/trainingsmateriaal. De kinderen hebben slechte of vaak geen sportschoenen en ook is er weinig tot geen sportkleding. Ouders van deze kinderen leven vaak onder het bestaansminimum en kunnen onvoldoende bijdragen om de kinderen in (sport)kleding te steken.

Wij willen de basketballers van Ballers Club Wanica graag helpen. En daarom zijn we op zoek naar sportkleding voor onze vrienden in Suriname! Wie heeft er gebruikte sportschoenen, basketbalshirts/broekjes over?

Kunt u de kinderen in Suriname blij maken met sportkleding? Reageer dan onder dit bericht.

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.