Wij, Cultuurbedrijf RIQQ, brengen jong en oud in Rheden in contact met cultuur en verbinden culturele initiatiefnemers met mensen, organisaties en plekken in onze gemeente. We verbinden de aanbieders van kunst en cultuur met degenen die daarvan genieten!

Na onze start in 2012 is RIQQ in een nieuwe fase beland: RIQQ is een stichting. Met een organisatie van 10 personen ondersteunen wij alle culturele initiatieven in onze gemeente. Wij faciliteren muziekonderwijs, de scholen in Rheden, de kunstenaars. Ook organiseren wij zelf concerten en optreden. Andere belangrijke functie is de rol van kunst en cultuur in het sociale domein: wij coördineren kunstprojecten met en voor de oudere bewoners van onze gemeente en wijkprojecten.

Onze interne organisatie is gegroeid, van een lijnorganisatie naar een projectorganisatie met een team dat meer en meer zelfsturend werkt. En dit vraagt om een bestuur dat, vanuit deze ontwikkelingen, toezicht houdt, de juiste vragen stelt en het team helpt om het bedrijf te laten bloeien. Het is een bestuur op afstand, de praktische en dagelijkse gang van zaken verloopt via de directeur.

Het bestuur vergadert maandelijks twee uur. Elk bestuurslid heeft zijn/haar eigen expertise en portefeuille (zoals financiën, huisvesting, juridische zaken, voorzitter) en informeert de andere bestuursleden en de directeur. De sfeer is open, betrokken en opbouwend.

Wij hebben per direct plek voor 2 bestuursleden.

Wij vragen:
* Grote interesse voor, en betrokkenheid bij kunst en cultuur
* Interesse in de gemeentelijke situatie en visie op de plek van kunst en cultuur daarin
* In staat om de juiste vragen te stellen
* Advisering aan de directeur
* Iemand met verstand van financiële zaken en/of personen met een brede interesse en ervaring.

Wij bieden:
* Betrokkenheid bij zaken in de eigen gemeente
* Ruimte voor eigen inbreng
* Meewerken aan een beter kunst- en cultuurklimaat

Is deze functie u op uw lijf geschreven? Laat dan uw reactie achter onder dit bericht.

Reacties  
# 0644671389Ineke Katz 14-01-2018 01:11
Sinds 2003 ben ik eigenaar van Galerie Mignon in hét Kunststadje van Midden-Nederland ...Wijk bij Duurstede.


Een galeriehouder is verantwoordelijk voor het behouden en de omzet van zijn eigen galerie. Hij legt contacten aan met kunstenaars, bekijkt veel kunstwerken, leert over de verschillende stijlen, bekijkt en informeert welke kunstwerken het meest bij mensen in trek zijn en gebruikt die informatie om kunst in te kopen of te beheren. In de meeste galeries worden per maand verschillende kunstwerken van verschillende kunstenaars geëxposeerd. De galeriehouder kijkt van welke kunstenaar hij het liefst kunst in zijn galerie wil exposeren en benaderd deze kunstenaar vervolgens om een afspraak te maken en om te kijken wat de mogelijkheden tot een samenwerking zijn. Daarnaast spreekt de galeriehouder met kunstenaars die bij hem langskomen en bij hem willen exposeren om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De galeriehouder is vaak ook degene die op werkdagen in zijn galerie zit om met mensen die binnenkomen een praatje te maken en de kunst die er in de galerie hangt aan te prijzen en richt daarnaast samen met de kunstenaar die komt exposeren zijn galerie in.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# +31631753737Juul van Rijn 14-01-2018 16:33
Beset Ineke Katz,

Solliciteer je met bovenstaande op onze bestuursfunctie? Het is mij niet helemaal duidelijk.

Met vriendelijke groet, Juul van Rijn
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio