Wij zijn een jong dames rugby team, bestaande uit een combinatie tussen rugbyclubs Wild Rovers uit Doetinchem en The Pigs uit Arnhem. Dit jaar spelen we ons eerste jaar als combinatieteam, uitkomend in de 2e klasse van de landelijke rugbycompetitie.
We zijn naarstig op zoek naar nieuwe leden voor ons damesteam, maar merken dat er een verkeerd beeld over rugby bestaat, met name bij vrouwen en meisjes. Het zou echt een mannensport zijn, of alleen geschikt voor 'mannelijke' types. Het tegendeel is echter waar; rugby is juist erg veelzijdig en geschikt voor iedereen die van teamsport houdt.
Wij willen ons graag inzetten om het beeld van (dames) rugby te helpen bijstellen en zo hopelijk dames te enthousiasmeren om eens te komen kijken bij onze clubs.

De dames rugbyclub Wild pigs uit Arnhem en Doetinchem is op zoek naar nieuwe teamleden! Wil je een keer een training volgen? Laat dan hieronder je reactie achter. 

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.