In februari 2015 kwam ik in contact met een oudere meneer. Hij gaf aan dat zijn grote tuin hem teveel werd en vroeg mij of ik een oplossing wist. Ik legde een link met mensen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden en anderen die juist graag in een tuin zouden willen werken maar daar de mogelijkheid niet hebben.De opbrengst is voor de tuiniers, de medetuiniers en de tuineigenaar. Zo werd het idee geboren voor Mijn tuin Jouw tuin.

Nadat de eerste tuiniers en vrijwilligers zich aanmeldden, volgden plaatselijke bedrijven met sponsoring van zaden en gereedschap.

Inmiddels groeit het aantal beschikbare tuinen. Diverse hulpvragers, in het bezit van een achtertuin, hebben zich aangemeld. Ook het aantal tuiniers en vrijwilligers neemt toe, maar we kunnen nog steeds mensen gebruiken in Ede, Barneveld en in Garderen. Daarnaast zoeken wij ook nog mensen die de coördinatie op zich willen nemen.

Vindt u het leuk om lekker buiten bezig te zijn? Houdt u van tuinieren of vindt u het leuk om uw kennis over te dragen? Reageer dan hieronder! 

Reacties  
# tuinierenantonie 14-05-2017 16:52
ik man van 61 jaar ik ben een jaar geleden werkloos geworden mijn hobby is tuinieren, en nog veel meer.mechien kan ik van mijn hobby mijn werk maken.ps ik ben ook mantel verzorger voor mijn vrouw ik hoop dat u dat be gerijpt voor een paar uren per dag denk ik.groetjes Antonie.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.