Ik ben op zoek naar patronen waar je met katoen op kan borduren. Ik borduur namelijk graag, maar liever niet met wol. De winkel waar ik ze altijd gekocht heb, heeft deze patronen niet meer in het assortiment. Heeft u nog een patroon liggen? Of weet u een winkel die de patronen (nog) verkoopt? Ik hoor het graag!

Helpt u Mevr. Lindemans aan een patroon waar je met katoen op kan borduren? Reageer dan onder dit bericht.

Reacties  
# Borduren met katoenKitty Smid 19-05-2017 20:35
Beste mevrouw Lindemans,
Ik kan u helaas niet aan patronen helpen maar omdat ik zelf ook van plan ben met katoen te gaan borduren zou ik graag willen weten op wat voor ondergrond ik het beste kan borduren en waar ik dat eventueel kan kopen?
Succes met uw zoektocht!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: Borduren met katoenWil 18-06-2017 11:59
Je kunt eerst een lap vasten haken en daar op borduren zie cal 2017 van scheepjeswol /hyge
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: Borduren met katoenC. van Harten 22-06-2017 09:28
Je kunt het beste op borduurstramien borduren met DMC borduurgaren. Dit stramien is te koop bij hobbywinkels.
Stramien is te koop in verschillende maten, dit is afhankelijk hoe groot of klein je de kruissteken wilt maken
X groot of x klein.
Laat je informeren in de hobbywinkel waar ook de borduurgaren te koop is.Bij de meeste patronen staat vermeld welke stramien je moet gebruiken.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0650880796Beppie van Dorresteijn 09-09-2017 21:08
Dag, ik heb een doos vol patronen van mijn moeder en mijn moeder borduurde op bloesjes( katoen) en er zitten allerlei strijkpatronen in. Is dat wat? ik weet er te weinig van, maar wil het niet weggooien! vr, gr. Beppie
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.