Levende Historie Harderwijk is een gezelschap, die het verleden tot leven brengt middels straattheater. Onze vereniging is op zoek naar figuranten en spelers van alle leeftijden voor verschillende evenementen in de omgeving. 

Bij Levende Historie Harderwijk waan je je helemaal in de Middeleeuwen. Het gezelschap verkleed zich als de mensen uit de Middeleeuwen en leeft zich helemaal in in hoe het toen was. Zo zijn er mensen die manden maken of een timmerman spelen. Ook lopen mensen gewoon rond en wordt er een spel gespeeld waar aanwezige bezoekers (vaak kinderen) aan mee kunnen doen. Wij doen dit op verschillende evenementen zoals het Hanzefestival in Kampen, straattheater in Harderwijk tijdens open monumentendag en het Dickens festival in Druten.  Goed toneelspelen is geen verijsden, als je het maar leuk vindt. 
De club heeft momenteel 30 tot 35 leden in de leeftijdscategorie van 5 tot 80 jaar. De kleding maken we zo authentiek mogelijk zelf door drie dames die ook lid zijn van onze vereniging.

Lijkt het u leuk om mee te doen met het gezelschap Levende Historie Harderwijk? Laat hieronder uw reactie achter
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.