De wereld van troubadours, hoofse minnezang - en schunnige liederen - komt tot leven in een bijzonder muzikaal project waarvoor het Nijmeegse kamerkoor Sotto Voce nog tenoren zoekt.


De vorig jaar overleden componist Bernard van Beurden schreef in 2010 het stuk 'Autour d'une femme' waarvoor hij zich liet inspireren door gedichten uit verschillende eeuwen. Het stuk heeft deels een laatmiddeleeuwse sfeer, maar is ook onmiskenbaar modern. Naast dit stuk werkt Sotto Voce aan diverse vierstemmige Franse liederen uit de zestiende eeuw.

Op dit moment heeft het koor nog maar drie tenoren en dat is te weinig voor het groots concert dat volgend jaar januari gepland staat. De leden zijn in de leeftijd tussen de 40 tot 70 jaar oud. Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in de kapel van het verzorgingstehuis Joachim en Anna. 

Bent u een tenor? En denkt u dat u past in dit Nijmeegse kamerkoor? Laat hieronder uw reactie achter. 

Reacties  
# 0629407665Everdien Tromp 13-06-2017 16:20
Wat een leuk koor, ik hoor graag meer van jullie
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0620357122anita heister 28-11-2017 16:21
hallo,
ik weet niet of ik mooi kan zingen, maar wil wel graag op een koor komen zingen !!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: 0620357122Sotto Voce 28-11-2017 17:08
Beste Anita, op onze website staat hoe je lid kunt worden van ons koor. Zie www.sottovoce.nl of mail ons op Groeten, Anja van Kessel
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.