Update: Er zijn prachtige reacties binnengekomen na de oproep. Twee nieuwe vrijwilligers die willen helpen bij het voeren en iemand die andere klusjes gaat doen voor ons. Hartstikke fijn! Wilt u ook helpen? Alle hulp is welkom.

Stichting Grip op je leven (kortweg Grip genoemd) biedt begeleiding aan mensen met een psychiatrische of psychosociale hulpvraag. Hier worden regelmatig paarden bij ingezet. Voor de verzorging van de paarden, worden vrijwilligers gezocht die zich hiervoor in willen zetten, met name op de zondag. De vrijwilligers moeten zelfstandig kunnen werken en kennis hebben van het verzorgen van paarden.

Stichting ´Grip Op Je Leven´ biedt dagbesteding en naschoolse opvang voor mensen met een psychische stoornis. Zo zijn er veel cliënten met autisme maar zijn er ook vrouwen met een trauma die met paarden werken om gebeurtenissen te verwerken.  Dit doen wij bijvoorbeeld met spiegeltherapie. De gedachte hierachter is dat een paard jouw gedrag spiegelt, hierdoor zie jij je eigen gedrag terug en weet je bijvoorbeeld hoe je op andere mensen over komt.

Het doel van Grip op je leven is om mensen te laten ontspannen. Door ontspanning proberen wij deze mensen te re-integreren.
Bij Grip op je leven krijg je begeleiding en geen therapie. Het verschil is dat begeleiding gaat om het hier en nu en het omgaan met de klachten. Therapie is echt teruggaan naar vroeger en het probleem opzoeken.

Heeft u interesse om bij deze bijzondere stichting vrijwilliger te worden? Ze zijn voornamelijk op zoek naar vrijwilligers die de paarden kunnen verzorgen op de zondagen. Laat hieronder uw reactie achter.

      

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.