Prachtig toch, al die bloeiende voorjaarsplanten vlakbij kasteel Hackfort? De afgelopen jaren zijn op landgoed Hackfort bijna een half miljoen bolletjes van voorjaarsbloeiers, de stinzenplanten, geplant. Deze bloeien afwisselend van half februari tot eind mei. Om elk jaar een mooie kleurenpracht te krijgen, pleegt een speciale ‘stinzengroep’ meerdere keren per jaar onderhoud. Deze groep zoekt versterking! Om de werkzaamheden, zoals wieden en rooien van braamstruiken, oprooien van bollen, splitsen en weer uitplanten, te kunnen uitvoeren is geen speciale kennis vereist. Het is lekker buiten werken, in een fijn team en in een prachtige omgeving. Ook voor de historische moestuin worden er meer vrijwilligers gezocht. De moestuin is ongeveer 2000 m2 en staat vol met vergeten/oude groente. De groente worden ook gebruikt in het restaurant van het kasteel, er wordt een deel verkocht en er gaat een deel van de oogst naar de Voedselbank. Het landgoed Hackfort is een onderdeel van Natuurmonumenten. 

Lijkt het u leuk om lekker buiten te werken met een gezellig team? Laat hieronder uw reactie achter!

Bron: Natuurmonumenten

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.