Ik ben bezig om over Colmschate duidelijk te krijgen wat er is gebeurd rondom en tijdens de oorlog. Ik ben hiervoor op zoek naar informatie over het echtpaar Gerrit Jan Weijsters en Geertruida van Broekhuizen. Waarschijnlijk is het echtpaar gevlucht uit Arnhem bij operatie Market Garden en zijn zij richting het oosten van Nederland gegaan en uitgekomen in Colmschate. Gerrit Jan Weijsters is hier op tragische wijze om het leven gekomen door een ongeluk. Ik ben op zoek naar iemand die mij kan bevestigen dat het stel inderdaad in Arnhem heeft gewoond. Ik hoop in contact te kunnen komen met familieleden, kinderen of kennissen van het stel. 

Heeft u het echtpaar Gerrit Jan Weijsters en Geertruida van Broekhuizen gekend of weet u meer over dit echtpaar? Laat hieronder uw reactie achter of bij vertrouwelijke informatie email Rene : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.