Onze toneelvereniging 'Ernst en Luim' is een kleine vereniging uit Ughelen met 17 leden. Twee keer per jaar hebben wij een uitvoering in het Ughelens Belang. Hier oefenen wij ook op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur. Alle leden hebben in ieder stuk een functie, als het geen rol is dan ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het decor. Want het decor maken wij ook helemaal zelf en dat is soms best een uitdaging. In het stuk, wat wij op 31 oktober voor het eerst zullen vertonen bij een optreden voor de Zonnebloem, moet er een zwembad op het podium komen, maar een echt zwembad kan natuurlijk niet op het podium. Hierover nadenken en uiteindelijk een oplossing zoeken vinden wij erg leuk. Wij zoeken nog mensen die het ook leuk vinden om hier mee bezig te zijn. Dus decorbouwers of toneelspelers. Iedereen is welkom.

Vindt u het leuk om lekker creatief bezig te zijn of bent u een echte toneelspeler? Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.