Ik ben op zoek naar een oud instrument oorspronkelijk afkomstig uit Java: de angklung. Ik speel vaak met mijn saxofoons bij zorginstellingen en verzorgingstehuizen. Hier neem ik ook vaak mijn eigen angklung mee naar toe. Ik heb er alleen maar een met witte toetsen en ik zoek er nog een met witte en zwarte toetsen zodat ik ook halve noten kan spelen. Het instrument is gemaakt van bamboe. Het is een handinstrument met klankstaafjes die heen en weer kunnen bewegen.

Misschien heeft u wel een angklung op zolder liggen of weet u iemand die dit oude instrument nog heeft! Laat dan hieronder uw reactie achter!

Reacties  
# 055-5212256J. Boelen 30-10-2017 11:16
Ik heb er een liggen. Gemaakt van naturel bamboe. Gekocht in de muziekschool van Pa Udjo.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.