Ik ga als verpleegkundige naar Cambodja om daar vrijwillig mee te helpen in een medische post op het platteland. Ik wil heel graag medische materialen of artikelen meenemen voor de mensen daar. Wie weet (of wie heeft) nog spullen liggen die niet meer gebruikt worden? Er is grote behoefte aan verbandmateriaal, hechtdraad, gaasjes, elastisch windsel, kochers, scharen etc. maar ook andere spullen zoals een handmatige bloeddrukmeter zijn van harte welkom. Omdat ik alles zelf mee neem, komt het gegarandeerd aan bij de mensen die het hard nodig hebben.

Heeft u nog medische materialen die Joke kan meenemen naar Cambodja? Laat hieronder uw reactie achter!Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.