Hulp gezocht! Door mijn werk in Roemenië kreeg ik dit verhaal ter ore:

Ioana Rosca, een jonge Roemeense vrouw van 25 jaar, is met haar vriend naar Nederland gekomen omdat ze alleen daar een passende behandeling voor haar lymfekanker kan krijgen. Ze zijn nu samen 1,5 maand in de regio Apeldoorn -waar het ziekenhuis staat- , en moeten zeker nog twee maanden blijven. Het lukt hen niet om een plek te vinden waar ze langere tijd kunnen blijven: ze reizen van vakantiehuisje naar vakantiehuisje, wat natuurlijk veel duurder is dan gewoon huren. Plus dat het erg rusteloos is, alsmaar weer verkassen, dat komt ook haar welzijn niet ten goede. En dat is juist nu tijdens de behandeling zo belangrijk.

Ze begrijpen zelf ook wel dat ze voor sociale woningbouw niet in aanmerking komen op zo'n korte termijn en dat hoeft ook niet. Wat ze zoeken is een liefst gemeubileerd appartement/woning. Dankzij zijn eigen internetbedrijfje, wat hij overal ter wereld kan uitoefenen, hebben zij 800 per maand te besteden.

Help dit Roemeense stel aan een plek waar ze een paar maanden kunnen blijven en tot rust kunnen komen!

Heeft u een tip of een woning waar dit stel kan verblijven? Reageer dan onder dit bericht. 

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.