De vreugdefabriek zet zich in voor mensen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking en ouderen. Deze mensen willen wij de mogelijkheid bieden om te kunnen genieten van belevingsgerichte activiteiten, muziek en entertainment. Dit kan zowel op een actieve als passieve manier en op ieder niveau.

Mensen met een beperking kunnen bij ons op een ontspannen en plezierige manier hun talenten ontwikkelen op het gebied van muziek en entertainment waarbij zij hun eigen creativiteit volledig kwijt kunnen. Zij worden hierbij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de zorg. Bij iedere activiteit is minimaal 1 gediplomeerde begeleider uit de gehandicaptenzorg of ouderenzorg aanwezig.

Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks of geen budget meer om cliënten of bewoners in de gehandicapten- en ouderenzorg iets te kunnen bieden op het gebied van ontspanning. Voor deze doelgroepen, die het juist zo hard nodig hebben is er geen geld meer voor leuke dingen zoals belevingsactiviteiten, muziek en entertainment.

Door ons werk in de zorg zien we het iedere dag weer dat cliënten / bewoners dit stukje vreugde in hun leven moeten missen. Dit gaat ons, net als heel veel anderen echt aan het hart. Met de Vreugdefabriek willen wij graag iets voor bovenstaande doelgroepen betekenen. Daarom hebben we met een aantal vrijwilligers Stichting de Vreugdefabriek opgezet. Met onze stichting willen wij het mogelijk maken dat cliënten / bewoners van zorginstellingen, verzorgingstehuizen en gerelateerde organisaties kunnen genieten van een stukje vreugde in de vorm van muziek, belevingsactiviteiten en entertainment.

De Vreugdefabriek biedt verschillende programma's aan en daarvoor zijn zij op zoek naar spullen van een laptop, tot plaatwerk voor decorstukken, maar ook kleine muziekinstrumenten zijn erg welkom. ' Iedereen moet zich muzikant kunnen voelen'.

De Vreugdefabriek kan uw instrumenten en DJ spullen dankbaar gebruiken. Reageren kan hieronder!

Reacties  
# 0481451908Annemarie 06-12-2017 14:31
Hallo, ik heb op zolder een hele grote disco bal, hij is gemaakt van echte spiegels, hij is voor ons te zwaar om op te hangen.
Kunnen jullie deze gebruiken?

groetjes Annemarie
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.