Tijdens de Open Monumentendagen van 9 en 10 september zal de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell maar liefst drie keer in zijn geheel worden uitgevoerd in de binnentuin van Dat Bolwerck. Het is de bedoeling om tijdens de opera het lied van 'The Sailors' door een kinderkoor te laten zingen in de leeftijd van ongeveer 10 tot 13 jaar.

Het lied van “The Sailers’ is een lied dat oorspronkelijk is geschreven voor gemengd vierstemmig koor. Tijdens de uitvoeringen in september wordt het door een twee- of driestemmig kinderkoor gezongen. De repetities starten op maandag 21 augustus in Zutphen in de John F. Kennedyschool. Naast enkele middagrepetities wordt er in de week voorafgaand aan de uitvoeringen ook ’s avonds gerepeteerd in Dat Bolwerck, eveneens in Zutphen. 


Dit alles mondt uit in 3 uitvoeringen van de opera tijdens de Open Monumentendagen in het weekend van 9 en 10 september. Plaats van handeling is de tuin van Dat Bolwerck. De middeleeuwse stadsmuur en de historische toren vormen het decor waartegen het liefdesdrama van Dido en Aeneas zich afspeelt. Johannette Zomer zal met haar eigen ensemble het Tulipa Consort voor de professionele begeleiding zorgen en de muzikale leiding is in handen van dirigent Dirkjan Horringa 

Uitvoeringen:

Zaterdag 9 september 2017, aanvang 20.00 uur – Dat Bolwerck, Zutphen (première)
Zondag 10 september 2017, aanvang 14.15 uur – familievoorstelling Dat Bolwerck, Zutphen
Zondag 10 september 2017, aanvang 20.00 uur – Dat Bolwerck, Zutphen

Jongens en meiden die graag mee willen doen kunnen hieronder reageren. !Plaats reactie

Dagoproep radio