De Nije stichting uit Hengelo bestaat volgend jaar 10 jaar. Een mooie reden om eens volledig uit te pakken. De stichting heeft daarom opgeroepen voor het haken van vlaggetjes voor een wereld record gehaakte vlaggenlijn. Deze oproep heeft het zo goed gedaan dat in een record tijd een record aantal vlaggetjes zijn binnengekomen en de stichting nu meer dan genoeg gehaakte vlaggetjes heeft. Meer dan 40.000 vlaggetjes zijn er bij hen binnengekomen. Maar dat betekent niet dat de Nije stichting geen hulp nodig heeft.

Vind je het leuk om te haken? Haak dan mee en maak kerstitems die verkocht kunnen worden door de Nije stichting. De inkomsten gaan direct naar het inloophuis.
Wilt u samen met een groepje haken dat kan bij de volgende haakbijeenkomsten.
zaterdag 21 oktober HAAKstaffete in Theater en Filmhuis De Kappen in Haaksbergen van 10.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag 17 november van 18.30 tot 20.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Neede.

Nije stichting
De Nije stichting uit Hengelo ( ov)  is de drijvende kracht achter Het Nije huis, dat begon als een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een centrum voor (na) zorg en ondersteuning. 

De Gehaakte slinger
Wat gebeurd er met de slinger als hij klaar is? "We geven eerst slingers aan oncologische centra waar o.a. kinderen liggen zodat ook daar af en toe echt mooie slingers opgehangen kunnen worden die met aandacht zijn gemaakt. Daarnaast gaan we ze per 5 meter verkopen om zo ook geld te genereren voor de Nije Hoeve die zo snel mogelijk gerealiseerd moet worden omdat we uit ons huis groeien en zo graag meer mensen willen helpen. "Op 13 maart 2018 bestaat de stichting 10 jaar. De slinger wordt dan in het Overijsselse Hengelo opgehangen, zodat de jury van het Guinness Book of Records het kan beoordelen. Het huidige record op gebreide vlaggen staat op 7.000 meter.

Kerstitems haken
Op de Facebookpagina van het de Nije stichting kun je heel veel informatie, ideeën en tips vinden voor gehaakte items. De stichting wil graag kerstitems in hun bezit krijgen zodat zij deze kunnen verkopen. Ze zijn voornamelijk op zoek naar gehaakte uiltjes, kerstballen en kerstornamenten. Kijk voor kerst haak tips eens op deze website.

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.