Ik ben slechtziend geboren. Ruim twee jaar geleden werd ik volledig blind. Dankzij Audiodescriptie bij Nederlandse films en tv programma's kan ik dit nu ook volgen. Met audiodescriptie via de Earcatch app hoor je via de oordopjes van je smartphone wat er op het scherm te zien is. Je hoort gewoon wat er gezegd wordt en tussen de dialogen door hoor je de info van wat er te zien is. Bijvoorbeeld belangrijke uiterlijke kenmerken, gezichtsuitdrukkingen en dergelijke. Alles om het goed te kunnen volgen.
Helaas blijft het aantal programma's dat voorzien is van audiodescriptie beperkt. Daarom is Bartimeeus Zonneheerd een petitie gestart voor meer audiodescriptie. Op 26 september gaan we dit aanbieden aan de tweede kamer. ( als de formatie rond is.) We hebben al ruim 13000 handtekeningen. Er zijn nog veel meer handtekeningen nodig. Daarom wil ik graag mijn mede Gelderlanders vragen om de petitie te tekenen op www.ikwilad.nl
Met meer audiodescriptie hoeven alle blinde en slechtziende mensen waaronder ik niets meer te missen van al die prachtige programma's.

Wilt u Marjolein helpen? Teken dan hier de petitie.  Hier is ook meer informatie over audiodescriptie te vinden. 

Dagoproep radio