Op zaterdag 2 september houden wij in Epe tijdens de Pleinmarkt voor Kunst, Cultuur en Welzijn een inzamelactie voor het ANWB Kinderfietsenplan. Het Kinderfietsenplan zamelt gebruikte fietsen in voor kansarme jongeren van 10 jaar en ouder, zodat ook zij op de fiets naar school kunnen gaan.

Heb je één of meerdere fietsen thuis staan die je niet meer gebruikt? Help dan daarmee deze kinderen en doneer die fiets(en) op de Pleinmarkt.  Onze vrijwilligers van de ANWB zijn aanwezig om de fietsen in ontvangst te nemen en zij kunnen je ook meer vertellen over het ANWB Kinderfietsenplan

Wij zoeken (kinder)fietsen:


•Die nog in redelijke tot goede staat verkeren.
•Die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets.
•Voor meisjes en jongens.
•Met inchmaat 24 (leeftijd ca. 8-11 jaar) of 26 (leeftijd 10-12 jaar)
•Er is grote behoefte aan fietsen met inchmaat 28

Let op: Mountainbikes, elektrische fietsen, racefietsen, vouwfietsen, tandems e.d. zijn niet bruikbaar voor dit project.

Kun je op zaterdag 2 september niet de gebruikte fiets(en) op de Pleinmarkt inleveren? Geen nood. Via www.anwb.nl/kinderfietsenplan kun je de fiets(en) voor donatie aanmelden. Op afspraak wordt de fiets door een regionale vrijwilliger van de ANWB bij je thuis opgehaald.

Hoe werkt het ANWB Kinderfietsenplan?

Het Kinderfietsenplan verstrekt fietsen aan kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Dit zijn kinderen die in groep 7 of 8 zitten van de basisschool of die naar het voortgezet onderwijs gaan. Vooral voor kinderen/jongeren die op het platteland wonen en soms een stevige afstand moeten overbruggen om naar school of een sportclub te kunnen gaan is het hebben van een goede fiets noodzakelijk.

Het Kinderfietsenplan van de ANWB zamelt gebruikte fietsen in en laat deze fietsen door vrijwilligers repareren en opknappen. Daarna worden de fietsen via het Nationaal Fonds Kinderhulp ter beschikking gesteld aan kinderen die het nodig hebben.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp verzorgt, onafhankelijk van de ANWB, de toewijzing van de fietsen. Scholen en maatschappelijke organisaties met een ANBI-verklaring kunnen een kind of jongere bij het Nationaal Fonds Kinderhulp opgeven om in aanmerking te komen voor een fiets.

Heeft u een fiets over of heeft u geen fiets maar wilt u wel uw handen uit de mouwen steken en als vrijwilliger meewerken om de fietsen te verzamelen en/of op te knappen. Reageer dan hieronder!

Plaats reactie

Dagoproep radio