Mondharmonica groep “Renkum” bestaat uit 9 enthousiaste muzikanten. Er wordt gespeeld met diatonische en chromatische mondharmonica aangevuld met Accordeon, Slagwerk en Gitaar.
In de loop van de jaren is er een ruim repertoire opgebouwd dat reeds vele malen ten gehore is gebracht. Wij spelen liedjes uit de 50/70 jaren uit alle windstreken, die populair waren in de jeugd van met name oudere mensen want, die glimlach van herkenning is ons doel. Omdat al die melodietjes in onze hoofden zitten spelen wij niet van bladmuziek. Elke donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur hebben wij een repetitie avond waar wij de bestaande nummers perfectioneren en nieuwe nummers instuderen. Wij treden met grote regelmaat op, in het bijzonder bij verpleegtehuizen. Wij willen onze groep graag uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om samen met de Mondharmonicagroep Renkum in een ontspannen en gezellige sfeer muziek te maken.
Vindt jij het leuk om muziek te maken met de mondharmonica,en ben je een:  beginner of gevorderde, jong of oud,man of vrouw,  en je vindt het leuk om samen met ons een deuntje te komen spelen?

Vindt u het leuk om mee te doen?  Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.