Ik ben boomverzorger. Tijdens mijn werk kom ik soms bomen tegen met inkerving van boodschappen of tekens uit de Tweede Wereldoorlog. Ik ben hierdoor gefascineerd geraakt en ben er onderzoek naar gaan doen. Ik zoek hiervoor bijvoorbeeld ook nabestaanden van bepaalde eenheden die ergens gelegerd hebben gezeten. Bij een inkerving staat soms de eenheid of divisie vermeld of een naam van de soldaat. Ik ben daarom op zoek naar mensen die bomen kennen met een inkerving zodat ik kan uitzoeken wat het verhaal achter deze bomen zijn. 

Ik ben begonnen met onderzoek naar de bomen bij vliegveld Deelen en ingang van Park de Hoge Veluwe.  De bomen bij Deelen hebben een hakenkruis met het jaartal 1944, in een andere boom Canedian 1945. De boom bij Park de Hoge Veluwe is gekerfd met de datum 8 mei 1945 en het Esdoornblad, teken van de Canadese vlag. 

Weet u een boom met een inkerving te staan die te maken heeft met de Tweede Wereld Oorlog? Of weet u meer over de boven beschreven bomen? Laat hieronder uw reactie.Reacties  
# Harry Witteveen 04-10-2017 21:08
Ik heb een boom in het Schaffelaarse bos van Gelders Landschap en Kasteelen in Barneveld gezien met inkervingen. Als u mij uw emailadres geeft stuur ik een foto. De inscriptie in een beuk luidt 1945 Canada Montreal.

Groeten,

Harry Witteveen
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio