Veel mensen die een hoge leeftijd bereiken, komen soms nauwelijks buiten de deur en verliezen hierdoor het contact met de samenleving. Onze vrijwillige gastheren en -vrouwen van Stichting Vier het Leven begeleiden ouderen persoonlijk naar film-, concert- en theatervoorstellingen. Het geeft mensen niet alleen een dagje uit, er worden hierdoor ook nieuwe contacten gelegd en vriendschappen gesloten.

Onze landelijke stichting is in Gelderland opgedeeld in 10 verschillende regio's waarbij vrijwilligers en ouderen worden ingedeeld via hun postcode. Deze gastheer- en vrouwen bellen twee dagen voorafgaand aan een uitje de ouderen die mee gaan. Dit om even kennis te maken. De gastvrouw/heer haalt de oudere thuis op, brengt hen naar het theater en zorgt voor een hapje en een drankje en alles wat er tijdens een bezoekje aan het theater komt kijken.

De stichting richt zich voornamelijk op ouderen die nog zelfstandig thuis wonen. Deze mensen  vallen vaak buiten de activiteiten die er georganiseerd worden voor ouderen. Ze worden ook slecht geïnformeerd over activiteiten en de stap is vaak erg groot om alleen ergens naar toe te gaan.

Mevrouw Kuipers van 89 jaar gaat sinds twee jaar ook mee op pad. Ze vond het maar een gedoe om alleen met het openbaar vervoer of de auto naar de stad te gaan. En daarnaast helemaal niet gezellig. Inmiddels heeft ze twee goede vriendinnen via Stichting 'Vier het leven leven' kennen. Gé Helmich is 72 jaar en is sinds drie jaar vrijwilliger bij Stichting Vier het Leven. Persoonlijk houdt hij heel erg van muziek. Naast dat hij ouderen een leuke avond bezorgd, geniet hij zelf ook van de voorstellingen. Stichting 'Vier het leven' kan altijd vrijwilligers gebruiken die met de ouderen opstap willen gaan. 

Lijkt het u leuk om kennis te maken met deze stichting. Reageer dan hieronder!

 

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.