Wij zijn Mart van 14 jaar en Meike van 12 jaar uit Doesburg. Al bijna ons hele leven zeilen wij al. Afgelopen augustus deden wij mee aan de wereldkampioenschappen Cadetzeilen in Bruinisse. Dat was zo leuk dat wij volgend jaar graag naar de wereldkampioenschappen in Bodstedt in Duitsland willen gaan. Wij willen dan graag met een eigen bootje mee doen aan de wedstrijd en niet meer samen. Wij zoeken daarom nu allebei een zeilmaatje. Allebei willen wij zelf de stuurman zijn en zijn daarom op zoek naar een zeilmaatje. Beiden zeilen we op de wateren bij Giesbeek want we zijn lid van WSV Giesbeek. Wij zeilen met een Cadet, een tweemans-wedstrijdboot voor de jeugd tussen de 8 en 17 jaar. De Cadet is niet heel bekend maar vele internationale topzeilers begonnen ooit in zo'n bootje.

Ben of ken jij het nieuwe zeilmaatje voor de broer en zus Kegel? Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.