Fietsers maken al jaren gebruik van de routeplanner van de fietsbond https://routeplanner.fietsersbond.nl/ Deze bestaat dankzij de inzet van honderden vrijwilligers die lokaal wegen en fietspaden in kaart brengen en actueel houden. Die lokale kennis maakt de Fietsersbond Routeplanner uniek. Om de Fietsersbond Routeplanner zo actueel mogelijk te houden zijn er altijd nieuwe vrijwilligers gewenst. In Gelderland wordt nu als eerste gestart met het ontwikkelen van een speed-pedelec planner, zodat ook fietsers met een snelle E-bike hun route juist kunnen plannen. De Fietsersbond zoekt nu daarom extra vrijwilligers, zodat de planner actueel gehouden kan worden en verrijkt met extra kenmerken. Je hoeft hiervoor zelf geen speed-pedelec te hebben, iedereen kan helpen.

Wie zoeken we?

De Fietsersbond zoekt voor de Routeplanner vrijwilligers die diverse gegevens in kaart brengen. Het werk is een combinatie van veldonderzoek en het invoeren in de computer. Je moet dus wel een beetje handig zijn met computers en van fietsen houden. Daarnaast werk je secuur en houd je ervan om gestructureerd te werk te gaan. Het bijzondere van dit werk is dat wat je aanpast, de dag erna al in de kaart zichtbaar is. Actueler dan dit kan haast niet. Je werkt vanuit huis, waardoor je flexibel bent in de indeling van je tijd. Heb je een middag vrij dan kun je een half uurtje gaan fietsen in de buurt en als het lekker weer is kan dat ook drie uur worden.

Lijkt het u ook leuk om u in te zetten voor het actueel houden van de Fietsersbond Routeplanner? Reageer dan hieronder!

Reacties  
# Theo Harbers 09-10-2017 10:01
Op radio Gelderland hoorde ik een oproep voor vrijwillelers ivm met up to date houden van de fietsroutes van de Fietsersbond. Dit lijkt me wel wat. Graag wil ik info ontvangen hoe dat in zijn werk gaat.

Met vriendelijke groet,
Theo Harbers
Het Schoneveld 12
7245 PR Laren Gld
Tel.0653738391
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Frans Erenst 09-10-2017 11:40
Ik hoorde op omroep Gelderland jullie oproep voor vrijwilligers om fietsroutes te controleren, graag wil ik jullie mogelijk van dienst zijn. Kunnen jullie mij wat info geven hoe dat in de praktijk werkt. Alvast dank Frans
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Gerry Jansen-Elders 04-02-2018 16:38
Ik zag op de website de oproep voor vrijwilligers ivm fietsroutes. Ik zou hier wel aan mee willen werken.
Met vriendelijke groet, Gerry Jansen-Elders
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Bennie berendsen 04-02-2018 17:28
Hier zou ik wel aan mee willen werken. Met vriendelijke groeten,
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio