Piet is 62 jaar en woont sinds 2004 in het centrum voor doofblinden, dat onder Kalorama valt in Beek. Bij de geboorte bleek Piet zowel doof als slechtziend te zijn, hij heeft het syndroom van Usher. Deze erfelijke ziekte kent verschillende types waarbij mensen blind en doof worden of soms al zijn. Piet woont met 8 andere cliënten op de groep en is daar  verantwoordelijk voor het aquarium.

'We zijn voor Piet op zoek naar een vrijwilliger die hem wil helpen bij het schoonmaken van het aquarium met tropische vissen. Piet is helemaal weg van de vissen en heeft er veel aandacht voor maar heeft wel begeleiding nodig vanwege zijn visuele beperking', laat zijn begeleider weten.

Piet had een vrijwilliger maar helaas moest hij stoppen met zijn werkzaamheden bij Kalorama. Piet is een vrolijk type, spontaan en houdt van gezellig gesprek en kan zich redelijk goed redden. 'Als vrijwilliger word je altijd ondersteund door de begeleiders op de groep, zeker in het geval van deze doelgroep is dit van belang, omdat de communicatie onder andere via handgebaren verloopt.

Lijkt het u leuk om samen met Piet wekelijks het aquarium schoon te maken? Laat het ons weten door hieronder te reageren!   

Reacties  
# RE: Wie wil Piet helpen bij het schoonmaken van het aquariumEmmy van esch 17-10-2017 16:14
Ik wil hem wel helpen
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio