Samen met enkele gemeenten uit de regio Achterhoek en Kreis Borken zijn wij, Provincie Gelderland, een grensoverschrijdend project gestart. Doel van het project is om Nederlandse en Duitse muziek- en dansinstellingen gedurende een langere periode samen te laten werken om daarna samen op te treden. Dat optreden zal plaatsvinden in januari 2018. 

Het doel van dit evenement is om elkaar makkelijker te vinden en contacten te verbreden, zodat grenzen vervagen. Waarmee kan dat nou beter dan met “muziek & dans”? We bieden Nederlandse en Duitse musici en dansers uit de regio een uniek podium, waarbij de vorm door de deelnemers samen bepaald wordt.

We bieden:
- Professionele lokale begeleiding voor het oefenen en musiceren met de andere deelnemers
- Ondersteuning om je eigen grensoverschrijdende netwerk te vergroten
- Publiciteit voor jouw vereniging

We zoeken:
- Enthousiaste muziek- en dansinstellingen die graag samen met een andere vereniging over de grens werken aan een gezamenlijke voorstelling
- Enthousiaste docenten die willen helpen bij het vormgeven van de presentaties en kunnen ondersteunen door het bieden van professionele begeleiding (hier staat ook een vergoeding tegenover)

Voorwaarde voor deelname:
- Het eindresultaat kan worden getoond tijdens een evenement in januari 2018. Dit houden we op een mooie locatie in de regio dat we in afstemming geheel aankleden en verzorgen
- In het thema van het muziek- of dansstuk is op een of andere manier de positieve samenwerking/samenzijn in Europa verwerkt (pilot project Hallo Europa)
- De voorstelling wordt gemaakt samen met een vereniging/instelling over de grens

Doet u mee aan dit unieke grenzeloze muzikale project? Reageer onder dit bericht!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.