Samen met enkele gemeenten uit de regio Achterhoek en Kreis Borken zijn wij, Provincie Gelderland, een grensoverschrijdend project gestart. Doel van het project is om Nederlandse en Duitse muziek- en dansinstellingen gedurende een langere periode samen te laten werken om daarna samen op te treden. Dat optreden zal plaatsvinden in januari 2018. 

Het doel van dit evenement is om elkaar makkelijker te vinden en contacten te verbreden, zodat grenzen vervagen. Waarmee kan dat nou beter dan met “muziek & dans”? We bieden Nederlandse en Duitse musici en dansers uit de regio een uniek podium, waarbij de vorm door de deelnemers samen bepaald wordt.

We bieden:
- Professionele lokale begeleiding voor het oefenen en musiceren met de andere deelnemers
- Ondersteuning om je eigen grensoverschrijdende netwerk te vergroten
- Publiciteit voor jouw vereniging

We zoeken:
- Enthousiaste muziek- en dansinstellingen die graag samen met een andere vereniging over de grens werken aan een gezamenlijke voorstelling
- Enthousiaste docenten die willen helpen bij het vormgeven van de presentaties en kunnen ondersteunen door het bieden van professionele begeleiding (hier staat ook een vergoeding tegenover)

Voorwaarde voor deelname:
- Het eindresultaat kan worden getoond tijdens een evenement in januari 2018. Dit houden we op een mooie locatie in de regio dat we in afstemming geheel aankleden en verzorgen
- In het thema van het muziek- of dansstuk is op een of andere manier de positieve samenwerking/samenzijn in Europa verwerkt (pilot project Hallo Europa)
- De voorstelling wordt gemaakt samen met een vereniging/instelling over de grens

Doet u mee aan dit unieke grenzeloze muzikale project? Reageer onder dit bericht!

Plaats reactie

Dagoproep radio