'Maatje' is de verzamelnaam voor alle initiatieven waarbij een vrijwilliger een-op-een gekoppeld wordt aan een deelnemer en een periode als coach, mentor of maatje optreedt.

Wat doet een maatje?
Bijvoorbeeld iemand ondersteunen bij het opdoen van sociale contacten, of iemand helpen die door ziekte, ouderdom of een beperking niet alles zelf kan. Maar ook simpelweg samen leuke dingen ondernemen om iemand uit een sociaal isolement te halen.

Op de nieuwe website van Maatjesproject Nijmegen vindt u een overzicht van alle maatjesprojecten in Nijmegen, zodat je gemakkelijk het project of de persoon kunt vinden die bij jou past.
Het Platform Maatjesprojecten Nijmegen is een initiatief van Iriszorg, Mee Gelderse Poort, Pluryn, RIBW, Humanitas, Dichterbij, Buddyzorg, Hulpdienst Nijmegen, Swon/NIM en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Sinds 2014 delen zij hun kennis en ervaring met elkaar. 

Wilt u ook maatje worden of zoekt u een maatje? Kijk op de website of laat hieronder uw reactie achter!

Reacties  
# Marijke Spaan 12-11-2017 19:17
L.S.
Ik zoek voor mijn peetoom van 94 jaar, de Heer Bert Stuart, een maatje die één middag in de week een kop koffie met hem wil drinken. Hij is eenzaam sinds onlangs zijn jongste zoon op 57-jarige leeftijd is komen te overlijden. Deze zoon kwam 3 keer in de week bij zijn vader op bezoek. Hij mist hem natuurlijk enorm.
Mijn peetoom is geestelijk en lichamelijk in uitstekende conditie. Alleen hele stukken lopen kan hij niet meer. Hij is intelligent en kan over van alles meepraten.

Ik hoop dat u hem kunt helpen.

Met vriendelijke groet,

Marijke Spaan.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# H Hendrks 16-01-2018 23:34
Ik zoek voor een hele goede vriend een maatje die af en toe eens op bezoek wil gaan maar ook met hem wil wandelen. Hij is in de 70 en zot in 24 uurs verzorging. Zit in de rolstoel en wil graag eens naar buiten. Ik hoop voor hem dat dat gaat lukken..
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# wilma 25-02-2018 23:26
hallo ik zoek voor mijn 23 jarige dochter sabrina die er gewoon leuk uit ziet maar een beperking heeft en autisme een maatje die in het weekend eens mee wilt naar de bios in arnhem ze heeft een abonnement. ze speelt gitaar en keyboard. en houd van zingen en tekenen . zou dat ook graag samen met iemand willen doen .nu valt ze er buiten
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio