Wij zijn voor onze Stichting Boerengoed op zoek naar mensen die demonstraties kunnen geven in oud hollandse ambachten. Eind jaren negentig is onze stichting opgericht met als doel de Winterswijkse cultuur te bewaren. We zagen veel boerderijen verdwijnen en kregen daarmee ook een andere bestemming. Bij het leeg halen van deze boerderijen zagen we ook veel spullen verdwijnen en dat ging ons toch aan het hart en wij vonden dan ook dat dit niet zomaar mocht verdwijnen. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar voorwerpen, machines, gereedschappen e.d. op landbouwgebied in de breedste zin van het woord. De beste spullen worden opgeknapt en bewaard. Daarnaast geven wij bij verschillende evenementen in de Achterhoek ook demonstraties. Zo is er een dorsgroep actief, staan de kokvrouwleu aan het fornuis, laten we zien hoe hoefijzers worden gesmeden op de olde wieze en is de wasserie'je ook volop in bedrijf.

Om deze demo's te kunnen blijven geven zijn wij op zoek naar meer mensen die ons kunnen helpen bij het instant houden van ons cultureel erfgoed!

Lijkt het u leuk om ook demonstratie te houden? Of heeft u nog spullen voor de Stichting? Reageer dan hieronder!

Reacties  
# Wim Appelman 19-11-2017 18:43
Ik maak stoelen en krukjes op een schaafbok. Ook draai ik kommen op een voet aangedreven draaibank. In mijn woonplaats bennekom geef ik af en toe demonstratie. Deze dingen maak ik op ambachtelijke wijze van vers hout. De stielen ma t ik met biezen.

Ik zou het leuk vinden om met jullie van gedachten te wisselen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio