Vrijwilligers van Home-Start Berg en Dal bieden ondersteuning aan ouders die dat nodig hebben. De gezinnen geven zelf aan op welke gebieden zij steun willen. Dat kan bijvoorbeeld zijn door: overbelasting, moeilijkheden met kinderen, weinig sociale contacten, spanningen tussen partners of kleine praktische (opvoed-)ondersteuning nodig. Als vrijwilliger ga je wekelijks bij ‘jouw’ gezin op bezoek. Het uitgangspunt van Home-Start is het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

De training
Wilt U als vrijwilliger een gezin een steuntje in de rug bieden? Na een kennismakingsgesprek kunt u deelnemen aan de training. De cursus bereidt u voor om de gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen. Deze start donderdagochtend  23 november 2017. Daarna volgen nog 2 dagdelen in januari 2018. Tijdens de training besteden we o.a. aandacht aan: opvoedproblemen, normen & waarden, communicatie en grenzen stellen.
Aan de slag


Na de training bent u gecertificeerd om als vrijwillige gezinsondersteuner aan de slag te gaan. Samen kijken we welk gezin er bij u past en vervolgens zal er een kennisgesprek plaatsvinden. Als u en het gezin een klik hebben, kunt u starten. U wordt in uw werk begeleid door de (Home-Start-) coördinator.

Is dit vrijwilligerswerk iets voor u? Reageer dan hieronder!

Plaats reactie

Dagoproep radio