Wij van Bibliotheek Malden starten deze week met het aanbieden van gratis cursussen om te leren werken met een computer. De basiscursus ‘Klik & Tik’ helpt mensen die voor het eerst achter een computer kruipen. ‘Werken met de digitale overheid’ laat zien hoe je de overheid digitaal kan benaderen. De cursus is bedoeld voor mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Het leren werken met de computer zorgt ervoor dat je gemakkelijker mee kan draaien in deze maatschappij, want steeds meer organisaties gaan ervan uit dat je digitaal bereikbaar bent. De basiscursus ‘Klik & Tik’ leert je daarom de allereerste beginselen van het werken met een computer. In kleine groepjes en onder geduldige begeleiding. Alles digitaal regelen bij de overheid is ook nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Cursisten leren in de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ hoe ze DigiD kunnen gebruiken, in kunnen loggen op overheidssites en online aanvragen kunnen doen voor bijvoorbeeld een toeslag of uitkering. In enkele bijeenkomsten maakt de cursist op deze manier kennis met werken met de digitale overheid.

In andere bibliotheken van Bibliotheek Gelderland Zuid worden deze cursussen goed bezocht. Cursist Zimmerman: "Ik heb 16 jaar bij dezelfde organisatie gewerkt en nooit een computer nodig gehad. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe baan en werd ik door het UWV doorverwezen naar de bibliotheek. Na de basiscursus ‘Klik en Tik’ ben ik gestart met de cursus ‘Werken met de digitale overheid’. Deze kennis heb je nodig wanneer je op zoek bent naar een baan."
De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen met diverse cursussen en spreekuren graag verder op digitaal gebied. Geïnteresseerden kunnen deze twee cursussen daarom gratis volgen. Vraag naar de brochure in de bibliotheek en geef je op.

Heeft u interesse in deze cursus? Reageer dan hieronder.

Reacties  
# 0645580795Netty Jetten 12-12-2017 22:29
Computer cursus
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio