Het Dierentehuis Arnhem en omstreken is een dierenasiel, maar heeft ook een meldkamer en dierenambulance. De belangrijkste taak van het Dierentehuis is het herenigen van zwerfdieren met hun eigenaar, het opvangen van zwerf- en afstandsdieren en deze herplaatsen.
Het Dierentehuis werkt voor de gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

24-7 is de dierenambulance bereikbaar voor het vervoer van:

-gewonde dieren van en naar de dierenarts of de dierenopvang (huisdieren en dieren uit de natuur)
-zwerfdieren naar het asiel
-overleden huisdieren
-huisdieren en hun eigenaar (bijvoorbeeld naar de dierenarts of pension)

Wanneer kunt u bellen?

-Voor advies met betrekking tot dieren uit de natuur
-Voor aanvragen en informatie m.b.t. het vervoer van een huisdier
-Voor alle overige vragen m.b.t. (huis)dieren

Bij het Dierentehuis Arnhem e.o. zijn er nieuwe vrijwilligers nodig op de meldkamer.

Meldkamer:
De centralist van de dierenambulance werkt vanuit de meldkamer. Het correct afhandelen van meldingen, de ambulance aansturen, voorlichting geven over regels en wetgeving en natuurbeschermende adviezen geven zijn o.a. de taken van de centralist. Een duidelijke telefoonstem, klantgerichtheid en stressbestendigheid zijn een vereiste. Minimum leeftijd is 18 jaar. 

De dierenambulance moet altijd bereikbaar zijn, 24 uur per dag 7 dagen per week. Er wordt daarom van meldkamer- en ambulancepersoneel gevraagd om ook 'snachts, in het weekend of met feestdagen te werken. 

Wilt u vrijwilliger worden bij de Dierenambulance in Arnhem? Laat hieronder uw reactie achter!

Woont u nou niet in de buurt van Arnhem, maar wilt u wel iets betekenen voor dieren? Bij heel veel Gelderse dierenambulances en asiels zijn er vrijwilligers nodig. Kijk bij u in de buurt naar de vrijwilligers vacatures. 

Reacties  
# Debbie Hoogendoorn - Fonteijn 26-11-2017 15:15
Vanaf 01-01-18 zal ik werkloos worden en heb dus zeeën van tijd om mijn vrije tijd nuttig te besteden. Ik ben 27 jaar en heb 9 jaar mijn rijbewijs en ik zal dan ook graag willen ondersteunen als ambulancechauffeur. Ik ben gek op dieren, ik heb zelf 1 hond Diesel, 3 katten Jack, Simba en Belle en 1 konijn Dino. Zoals jullie aangeven zoeken jullie iemand die stressbestendig is en ook avond/nacht/weekenddiensten wilt vervullen, gezien het feit dat ik al 9 jaar onregelmatig werk en altijd een stressvolle baan heb gehad moet dat allemaal geen probleem zijn. Ik kom graag eens op de koffie om kennis te komen maken en te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Arno van den Wollenberg 03-12-2017 22:49
Ik wil me graag inzetten als vrijwilliger voor de dierenambulance. Ik ben 52 jaar, momenteel werkloos. Uiteraard ben ik naarstig op zoek naar werk, maar zelfs als ik binnenkort werk zou vinden, wil ik me wel in de weekenden inzetten. Maar momenteel ben ik dus per direct beschikbaar.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio