Sinds wij - actiegroep Boenen bij de Boeren - in oktober gestart zijn met het schoonmaken van kippenstallen, hebben 132 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. We hebben geholpen met het scheppen van besmet strooisel en mest uit de stallen, bij het vernietigen van besmette eieren, bij het herinrichten van een stal voor nieuwe kippen en bij het vervangen van ernstig besmette plastic delen in stallen.

Veel vrijwilligers hebben één of meerdere keren geholpen met opruimen, maar nog lang niet alle stallen zijn schoon! Dat komt onder meer doordat fipronil moeilijk te verwijderen is. Het hecht zich met name goed om plastic delen in de stal zoals op voeder- en drinkbakken. Voor de komende weken tot nieuwjaar zijn er dan ook nieuwe vrijwilligers nodig, om ook bij de laatste pluimveehouders hulp te kunnen bieden. Help jij mee?

Wilt u de getroffen boeren een handje helpen en daarmee wat betekenen voor onze samenleving? Zie de website Boenen bij de boeren

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.