Ik ben Noortje van Bindsbergen, 33 jaar met een handicap cerebrale parese (aangeboren hersenbeschadiging, spastisch/motorische beperking). Ik wil graag hulp om de topsport te bereiken in de atletiek met zittend werpen en vooral kogelstoten. Ik ben al door de 1e selectie heen en ga 13 januari en 20 maart trainen op Papendal en moet ik in mei een afstand tussen de 7 en 8 meter halen om verder richting selectie paralympisch te komen.
Ik ben op zoek naar iemand die mij verder kan helpen om dit doel te bereiken. Ik train nu maar 1 keer per week op de atletiekbaan en 1x per week bij de fysio een uur en 15 minuten waar ik krachttraining en buik,rug en romp training doe.  Thuis doe ik elke dag wel iets maar dat is veel te weinig.  Ik ben ook actief met mijn voeding bezig.
Ook heb ik een werpstoel nodig en hoop ik meer trainingsuren te maken met een maatje.

Wie kan deze doelgerichte ambitieuze sporter helpen om zo ver mogelijk te komen en het liefst de paralympische spelen? Laat hieronder uw reactie achterPlaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.