Wij van het Oranje Fonds zijn op zoek naar maatjes voor Humanitas Tandem uit de Oostelijke Achterhoek. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, is er bij Humanitas Tandem een wachtlijst. Wij vinden dat daar snel verandering in moet komen en voeren daarom vanaf 30 oktober drie weken lang campagne om voor projecten als Humanitas Tandem nieuwe vrijwilligers te vinden. Bij Humanitas Tandem help je iemand die het moeilijk vindt om zelf het initiatief te nemen. Je helpt met het opbouwen van een eigen sociaal netwerk. Je bent een luisterend oor, een vraagbaak en natuurlijk prettig gezelschap. Je ziet jouw deelnemer een keer per week of eens in de twee weken. Hoeveel tijd jullie met elkaar doorbrengen, overdag of in de avonduren, doordeweeks of in het weekend, dat is aan jullie. De hulp duurt meestal een jaar. Dan moet de deelnemer het zelf weer kunnen oppakken. “Ik heb zoveel zelfvertrouwen opgebouwd dat ik nu wekelijks zelfstandig naar een koor ga waar ik nieuwe vrienden heb ontmoet” vertelt een van de deelnemers. Humanitas Tandem is er voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht beperking, levensverhaal of leefomstandigheden. Met zijn tweeën durf je meer! Dus, zoek jij een maatje, of wil je een maatje zijn voor een ander, dan is dit iets voor jou!

Wil jij maatje worden bij Humanitas Tandem? Reageer dan hieronder.

Reacties  
# 0620371791Dorland 04-12-2017 08:01
Bied zich aan maatje via de trein reizen sheila 46 hart van goud zorgzaam schoonmaakster dolfijnen muziek maken breien koken kerstmarkten
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.