De decembermaand is voor veel mensen een maand vol feestvreugde en gezellig samenzijn. Toch zijn er ook veel mensen alleen, zij krijgen weinig bezoek en zien vaak op tegen de feestdagen. Voor deze groep mensen  zijn wij een Kerstkaartenactie gestart. 

Want wat zou het fijn zijn om gewoon een kaartje van iemand te krijgen, het gevoel te hebben dat er iemand aan je denkt? Meer dan een miljoen mensen voelt zich eenzaam.

Wilt u helpen?

Een klein gebaar kan al voor een glimlach op iemands gezicht zorgen. Iedereen kan mee doen! Maak bijvoorbeeld met alle kinderen in de klas een mooie kersttekening of organiseer een schrijfsessie met een hele groep collega's. Hoe meer kerstkaarten er binnen komen hoe beter! 

Staat u ervoor open om met iemand in contact te blijven? Laat dan uw adres achter op de kaart. Dit is overigens niet verplicht.

Stuur de kaarten op vóór 20 december naar:
Omroep Gelderland t.a.v Kerstkaartenactie
Postbus 747
6800 AS Arnhem.

Mocht je de kaarten liever willen brengen? Dat kan natuurlijk ook! Openingstijden zijn ma- vrij van 08.30 - 17.30 uur zaterdag: 12.00-14.00

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.