De boswachter van Staatsbosbeheer is op zoek naar enthousiaste hulpboswachters om samen de prachtige natuur van de Gelderse Poort in de etalage te zetten. Op 15 januari opent Staatsbosbeheer haar deuren van het natuurinformatiecentrum aan de Waalkade in Nijmegen. Staatsbosbeheer is partner van De Bastei en zichtbaar in het entreegebouw. Hier kunnen bezoekers alles te weten komen over de natuur in de Gelderse Poort. Daarnaast kunnen er prachtige producten gekocht worden in de winkel. Als hulpboswachter ben je samen met de boswachter het aanspreekpunt voor de bezoeker.

Wij zijn daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de boswachter in Nijmegen kunnen ondersteunen bij het ontvangen van publiek, het geven van voorlichting en het verkopen van artikelen uit de winkel. De Bastei is een prachtig monumentaal pand aan de Waalkade in Nijmegen waarin Staatsbosbeheer als partner een informatiecentrum met winkel heeft.

Vindt u het leuk om ervoor te zorgen dan bezoekers zich welkom voelen en wilt u hen prikkelen om onze prachtige natuurgebieden te bezoeken? Meld u dan aan als vrijwilliger voor deze functie.

Wat vragen we?

  • Je bent representatief
  • Klantvriendelijk
  • Pro actief informatie verstrekken
  • Bedienen van de kassa
  • Winkelwerkzaamheden
  • Volgen van een intern bijscholingsprogramma
  • U vindt het leuk om samen met anderen te werken.
  • Beschikbaarheid op regelmatige basis en in overleg.
  • U woont bij voorkeur in Nijmegen of omliggende dorpen.

 

Waar is het
U gaat aan het werk in De Bastei (De Stratenmakerstoren), Centrum voor Natuur en Cultuurhistorie, gelegen aan de Waalkade in Nijmegen. In De Bastei werken meerdere organisaties samen onder een naam. Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer bevind zich op de begane grond.

Wat bieden wij
Natuurlijk gooien we u niet zomaar in het diepe, u wordt wegwijs gemaakt op de locatie en ingewerkt op de taken. U zult altijd met een tweede vrijwilliger ingeroosterd worden. De Boswachter publiek van de Gelderse Poort is uw vrijwilligers coördinator, aanspreekpunt voor vragen en zal ervoor zorgdragen dat uw kennis op pijl blijft. U ontvangt een kleine onkostenvergoeding en u bent verzekerd tijdens de werkzaamheden die u voor Staatsbosbeheer uitvoert. Ook kunt u deelnemen aan excursies en opleidingen die nodig zijn om uw werk beter uit te voeren. Verder krijgt u van ons een abonnement op het magazine van Staatsbosbeheer ‘Naar buiten’, krijgt u de vrijwilligerskrant thuisgestuurd en ontvangt u vrijwilligerskleding.

Wilt u vrijwillige boswachter worden? Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.