Op  9 en 23 juni 2018 wordt door Erfgoed Gelderland het festival ‘Gelderland Grensland’  georganiseerd. Het thema is ‘grenzen’ en de betekenis hiervan voor de geschiedenis van Gelderland. Op verschillende locaties zullen evenementen zijn waarbij het publiek kan kennismaken met Gelderse grensverhalen via  onder andere theater.


Openluchtvoorstelling
De Stichting Theater langs de IJssel, die jaarlijks de IJsseltheaterfietstocht organiseert, heeft de uitdaging opgepakt om aan te sluiten bij dit plan. Dit doet zij samen met lokale partners zoals Cultuurplein Noord Veluwe. Bij Oene wordt een openluchtvoorstelling neergezet aan de Kloosterallee, op de plek waar ooit het klooster Nazareth heeft gestaan. Het verhaal dat wordt opgevoerd zal zich afspelen rond 1620, in de nadagen van het klooster.

Wie zoeken we?
Voor dit theaterspel worden zowel volwassenen als kinderen gezocht die mee willen spelen als dorpsbewoner, boer, kloosterzuster, weeskind of huursoldaat. In de meeste gevallen gaat het om een rol waarin men deel uitmaakt van een groep. Samen een lied zingen kan daar bij horen. Het hebben van ervaring als toneelspeler is niet echt nodig voor iedereen. Voor een paar solo-rollen wordt nog uitgekeken naar meer ervaren toneelspelers.


Repetities
Het openluchtspel heeft een lengte van ongeveer 40 minuten en zal meerdere malen overdag worden opgevoerd op drie zaterdagen: 26 mei, 9 en 23 juni. De repetities beginnen in de tweede week van maart en zullen waarschijnlijk op maandagavond worden gehouden. Voor kinderen zal worden gezocht naar een passend tijdstip. De plek waar gerepeteerd gaat worden is nog niet bekend.
Interesse of opgeven?

In januari zal een informatieve bijeenkomst worden gehouden waar uitleg wordt gegeven en gesproken zal worden over de rolverdeling. Als je je hebt opgegeven ontvang je hiervoor een uitnodiging

Lijkt het u leuk om als speler aan de slag te gaan bij dit festival? Reageer dan hieronder!

Plaats reactie

Dagoproep radio