Afgelopen vrijdag is er bij mij ingebroken. De dieven hebben geld meegenomen, maar wat nog erger is: juwelen van mijn vorig jaar overleden vrouw. Ze hebben mijn leven verwoest. Vanaf vrijdag heb ik maar een paar uur geslapen. Ik zit er helemaal doorheen. Mag van de dokter niet werken en ik weet niet of ik het ooit een plekje kan geven.

Ik ging vrijdag zoals elke werkdag naar mijn werk. Iedereen in de buurt weet wanneer ik wegga en weer terugkom. Toevallig kwam ik eerder thuis. Ik ging iemand helpen met verbouwen. Toen ik mijn oude kleren ging ophalen, was er nog niets aan de hand. Het klussen duurt tot in de avond. Vlak voor 21.00 uur kwam ik thuis. De achterdeur stond open. Ik dacht al: dit klopt niet. Bonnie loopt naar binnen en ziet alle deuren en kasten openstaan. Het gekke was dat het geen puinzooi was. Ze hebben echt overal goed naar gekeken.

Ze hadden alles uitgestald op bed en gesorteerd. Ze hebben echt de tijd genomen om alles uit te zoeken. Echt onvoorstelbaar. Mijn vrouw had een paar gouden kettingen en vrij veel kralenkettingen. Die zijn niets waard. Maar voor mij zijn ze veel waard.

Het gaat onder andere om een gouden ketting met een kruisje eraan. Ook een ketting met een amulet is meegenomen. Daarin zat de as van mijn schoonvader. En ook de trouwring en de verlovingsring van mijn vrouw waren weg. Alleen mijn trouwring lag nog op bed. Dat is de enige herinnering - naast foto's - die ik van mijn vrouw heb.

Inmiddels heb ik een brief voor het raam gehangen in de hoop dat de sieraden weer terug komen. Ik hoop dat degenen die dit gedaan hebben tot inkeer komen en de spullen terugbrengen.

Heeft u iets gezien van deze sieraden? Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio