Een zwervend bestaan leiden zonder uitzicht op perspectief; dat wens je niemand toe.

Bij stichting Zwerfjongeren Apeldoorn zorg ik ervoor dat ik verder ga waar andere stoppen met hun hulp. Wij bereiken zo’n 120 jongeren in Apeldoorn. Vaak jongeren die uit complexe situaties komen, en die te maken hebben gehad met een zeer onveilige thuissituatie. Denk aan mishandeling, seksueel misbruik of ouders die niet voor hun kinderen kunnen zorgen omdat ze verslaafd zijn of psychische problemen hebben. 
Sommigen van deze jongeren redden het zelf niet en komen op straat terecht. Mijn taak is om ze op te zoeken en hun vertrouwen te krijgen. Om ze van daaruit weer te helpen met wat ze nodig hebben.

Ik geloof in sport als middel. Je kan uren met ze praten, maar ga eens wat doen. Inmiddels ben ik een hardloopclub gestart met deze zwerfjongeren. We zijn nu hard aan het trainen voor de Midwinter Marathon Apeldoorn. Zelf ben ik fanatiek hardloper en ik hoop hiermee de jongeren een doel te geven in hun leven. 

Ik hoop dat er in Apeldoorn en omgeving andere sport verenigingen en clubs zijn die mijn werk voort willen zetten en deze zwerfjongeren een plaats willen bieden in hun club of vereniging. 


Heeft u een sportclub of vereniging en draagt u deze groep jongeren ook een warm hart toe? Laat hieronder uw reactie achter zodat wij het contact kunnen leggen tussen deze jongeren en uw sportclub of vereniging.
Plaats reactie

Dagoproep radio