Theatergroep GRAS uit Nijmegen maakt voor het derde jaar op rij een editie van Vertel nog eens over De Oorlog. Voor de voorstelling gaan acteurs het gesprek aan met ouderen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Regisseur Nicky Ebbeng over het project: "De Tweede Wereldoorlog blijft een deel van onze nationale identiteit, en het doorvertellen van verhalen van de generatie die de Oorlog meemaakte blijft actueel, zeker vandaag, dus dat doen we voor deze vierde editie vol trots."

Voor de versie op 30 april tot 4 mei speelt in de GRASstudio is het gezelschap op zoek naar Ouderen die de oorlog bewust hebben meegemaakt en willen vertellen over hun oorlogservaringen, dat hoeft niet per se in Nijmegen zijn geweest.

Daarnaast zoeken ze meespelende kinderen tussen de 6 en 14 voor verschillende tekstrollen. Er wordt gerepeteerd op maandagen in Nijmegen en ervaring met theater is niet noodzakelijk.

 

Reageren kan hieronder!

 

Reacties  
# F.C.A. Verheijen 17-01-2018 12:47
Ik ben een geboren Nijmegenaar,ben 87 jaar en woonde tijdens de gehele oorlog in Nijmegen,Groenestraat Heb de oorlog geheel bewust meegemaakt en door te vragen weet ik,denk ik, veel te vertellen.Wellicht is het e.e.a. ook al verteld maar je weet maar nooit....!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# F.C.A. Verheijen 17-01-2018 12:48
Is reeds gedaan
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio