Al jarenlang volg ik het prachtige maar loodzware werk van Bobbi Bear, een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu, Zuid Afrika. De Bobbi Bear is een knuffelbeer, die niet alleen symbool staat voor de organisatie, maar daadwerkelijk niet bedreigend middel is om kinderen te helpen over hun (sexueel) misbruik te praten. Zij krijgen, nadat zij uit hun onveilige en gevaarlijke thuissituatie zijn gehaald, deze beer in hun armen. De beer ondersteunt de kinderen verder gedurende het traject dat het kind ingaat met Bobbi Bear. Bobbi Bear zorgt niet alleen voor redding, opvang en begeleiding van deze kinderen, maar onderzoekt ook naar de mogelijkheden tot een rechtzaak. Hun missie is dat Child Abuse wordt opgenomen in het strafrecht. Met die rechtzaken krijgt het misbruikte kind een stem, en dat is wat Bobbi Bear beoogt. Middels Child Safety Officers. proberen zij niet alleen (sexueel) misbruikte kinderen op te sporen, maar ook een bewustwordingsproces op gang te brengen binnen de lokale gemeenschap over de impact van (sexueel) misbruik. Voor ons zo duidelijk, maar in Kwazulu Natal niet. Daarnaast doet Bobbi Bear ook nog aan HIV/Aids preventie en interventie. 

Ik ben hiervoor op zoek naar gebruikte, nog goede drinkflessen voor baby’s en tuimelbekers. Die zijn niet zo zwaar en kan ik nog verzenden. Daarnaast ben ik op zoek naar mensen die mij in Gelderland willen ondersteunen met dit doel. 

Wilt u net als Brigitte Bobbi Bear ondersteunen of heeft u drinkflessen voor baby's ? Laat hieronder uw reactie achter!

Reacties  
# Lyda Vermeulen-Beekman 31-03-2018 20:31
Dag Brigitte,

In het weekblad Stad Amersfoort, las ik een artikel waarin je vertelt over je betrokkenheid met het Bobbi Bear project in Zuid Afrika. Voor dat project ben ik samen met mijn man in 2007-2008 6 weken uitgezonden geweest door de Nederlandse organisatie 'Be More'.
Als tijdelijke medewerkster heb ik 'n speciaal bedrukt T-shirt gekregen met de tekst: 'Why challenge the Status Quo?' en op de rugzijde de tekst:'Because I can...
I am a Rough Auntie!" Kleur van het T-shirt is zwart met rode en witte letters.Dit T-shirt mag je van mij hebben voor 'n geïnteresseerde actievoerder of zo.
Daarnaast wil ik je er op attent maken dat er in 2007 een documentaire gemaakt is van het Bobbi Bear project wat in Amsterdam op het IDFA festival gedraaid is. Van die documentaire dacht ik ook 'n opname te hebben. maar herinner me achteraf die documentaire uitgeleend te hebben en helaas niet teruggekregen te hebben. Mocht je ooit - alsnog - deze docu kunnen bemachtigen, zou dat een prima mogelijkheid kunnen zijn om die te gebruiken bij voorlichting en actievoering...
Afijn, zomaar even 'n reactie en opgerakelde herinneringen aan hetzelfde project als waar jij je nu ook mee bezig houdt. Zoals gezegd mag je mijn Bobbi Bear T-shirt hebben, als je dat leuk zou vinden. Om daadwerkelijk actie te gaan voeren voor dit goede doel ligt niet meer in de mogelijkheden, aangezien wij beiden inmiddels 79 en 78 jaar zijn. Wij wensen je niettemin veel succes met je ondersteunende Bobbi Bear actie.
Vriendelijk groet van Wim en Lyda Vermeulen-Beekman
Amersfoort
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio