Ik haak als vrijwilligster inktvisjes voor couveusekindjes. Er zijn strenge eisen verbonden aan het haken van inktvisjes omdat couveusekindjes natuurlijk erg kwetsbaar zijn. Een van de eisen is dat de garen van 100% katoen zijn. zoals Catania, Katia, Scheepjes enz. Hetzelfde geldt voor de vullingen van de inktvisjes. Ik ben hiervoor op zoek naar goedgekeurde garen en vullingen. Als u garen heeft, graag met de wikkel er nog om heen, zodat ik kan controleren of het garen goedgekeurd is voor inktvisjes te haken. Hieronder vindt u een lijst van goedgekeurde garen. De vulling voor de inktvisjes moet op 60c te wassen zijn, mag geen wol zijn, ivm allergien. Het moet vulling zijn speciaal voor poppen en knuffels, de zogenaamde Panda vulling.

Kunt u Ingrid helpen aan garen en vullingen? Laat hieronder uw reactie achter!

Inktvisjes haken 
In januari 2013 haakte een Deense vrouw een inktvisje voor een veel te vroeg geboren kindje.
Dit inktvisje werd bij het kindje in de couveuse gelegd en het bleek dat het kindje daar een stuk rustiger van werd en ook niet meer zo vaak aan de slangen en sonde trok.
Ook andere te vroeg geboren kindjes kregen zo’n inktvisje en wat bleek: de ademhaling en hartslag van de kindjes werden regelmatiger en het zuurstofgehalte in hun bloed werd hoger.
Waarschijnlijk lijken de tentakels van de inktvisjes op de navelstreng die de kindjes vasthielden toen ze nog in de buik van hun moeders zaten.
Ook de andere kindjes bleken veel minder vaak hun slangen los te trekken.
In Denemarken was een mooi project ontstaan: inktvisjes haken voor kindjes die daar in de couveuse lagen. Inmiddels zijn er in heel Nederland ook mensen die inktvisjes haken. De haakwerkjes worden opgestuurd naar de ambassadeurs door heel Nederland die de werkjes controleren en ze bij de ziekenhuizen verdelen. 

Voor meer informatie over het maken van de inktvisjes kijk op de website van Kleine Inktvisjes. Hier vindt u ook de patronen van de inktvisjes als u zelf ook wilt haken. 

Reacties  
# Yvonne van Wijk 03-03-2018 14:07
Hallo Ingrid
Ik wil graag een pakketje katoen doneren dus als je mij jouw adres stuur kan ik een pakketje opsturen. Ik vind het een mooi initiatief. Het kindje van onze zoon was ook een couveusekindje dus ik weet hoe belangrijk goede zorg , maar vooral geborgenheid is.

Groetjes, Yvonne
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Wilma Koers 04-03-2018 18:34
Hallo Ingrid een hele goede zaak waar je voor haakt maar als je katoen besteld voor inktvisjes krijg je bij mooi zelf gemaakt.nl gratis katoen als je dat aangeeft.
Ik zelf haak ook al zo'n beetje vanaf het begin mee aan inktvisjes voor couveusekindjes.

Ik wens je veel succes en haakplezier
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Toos te Slaa 09-03-2018 13:51
Hallo Wilma.

mooizelfgemaakt.nl geeft gratis vulling maar geen gratis katoen.
Ik haak al een paar jaar voor Apeldoorn en Zutphen.Heb net een doos vol inktvisjes klaar.
Voor alle haakster zou ik zeggen: sluit je aan.

Groeten van Toos te Slaa
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio