Tijdens de slag om Arnhem in september 1944 moesten alle Arnhemmers de stad verlaten. Samen met mijn zus en ouders verbleven wij in de noodopvang van voetbalclub VVO in Velp. Toen vader eens naar huis in Arnhem wilde om eten te halen, werd hij door de Duitsers opgepakt bij de Velperpoort en naar Oosterbeek gebracht om gesneuvelde Engelse soldaten te begraven. Hij kon of wilde daar later niets over vertellen. In 1971 overleed vader onverwacht op 64-jarige leeftijd.

Ik wil graag met mensen in contact komen die iets kunnen vertellen over het begraven van Engelse soldaten in Oosterbeek. Zijn er bijvoorbeeld mensen die dit verhaal herinneren van ouders of grootouders. Of zijn er nog mensen die dit zelf hebben meegemaakt of van horen zeggen hier iets over kunnen vertellen. 

Samen met kennis Piet Oosterbaan is Wil Lamers op zoek naar verhalen over deze gebeurtenis uit de oorlog. 

Reacties  
# 0622984012Tineke 04-03-2018 14:18
Mijn Opa Tiemens uit Terwolde heeft in de Koepel gevangen gezeten. Hij was opgepakt omdat hij weigerde in Duitsland te werken. Hij vertelde mij dat een hij zijn vrijlating te danken had aan een hele jonge duitse soldaat. Mijn opa had het vermoeden dat deze soldaat zijn vader in mijn opa zag, omdat hij heel.lang en strak werd aangekeken. Hij mocht vertrekken en alvorens de voettocht naar Terwolde aan te vangen is hij langs verschillende gezinnen geweest waarvan de vader of zoon gevangen in de Koepel zat. Mijn moeder 86 jaar, verteld mij dit verhaal met trots. Je opa is na zijn vrijlatingen bij verschillende gezinnen langs geweest om te vertellen dat hun man of zoon het goed maakte. Onder een van die adressen was een bakker uit Arnhem.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio