Gaat het lukken om met minstens 100 huishoudens, 100 dagen met minder afval te leven? Wij gaan het proberen! Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Doet u mee aan 100-100-100? Minder restafval. En meer afvalscheiding. Dat is het streven. Eén van de manieren om dat te bereiken is er voor te zorgen dat consumenten, gezinnen, huishoudens minder restafval produceren en (nog) beter afval scheiden. 
Vanaf 5 maart zullen minstens 100 huishoudens in Rivierenland proberen om 100 dagen lang 100% (rest)afvalvrij te leven. 
Wist u dat het gemiddelde Nederlandse huishouden negen kilo per week aan restafval weggooit? Dat is dus 468 kilo per jaar. Kan het ook minder? Absoluut, de huishoudens in de Avri-regio doen dat al best goed met iets minder dan 6 kilo per week. Kan dat nog beter? Wij denken van wel en gaan dat onderzoeken door 100 dagen lang 100% (rest)afvalvrij te leven. Doet u ook mee?

De proef voor afvalvrij leven start op 5 maart 2018. De deelnemers staan er natuurlijk niet alleen voor. Op verschillende manieren krijgen zij hulp van Avri en van elkaar. Het online platform avri.100-100-100.nl speelt daar een belangrijke rol in. De deelnemers voeren leuke en leerzame weekopdrachten uit, delen hun ervaringen op het platform en geven elkaar tips en adviezen.

U kunt mee doen met de actie van Avri als u woont in een van de 10 onderstaande gemeenten:
Buren
Culemborg
Geldermalsen
Lingewaal
Maasdriel
Neder-Betuwe
Neerijnen
Tiel
West Maas en Waal
Zaltbommel

Wilt u ook van 5 maart t/m 13 juni afvalvrij leven? Geef u op via het online platform. 

Dagoproep radio