Ik ben op zoek naar de "heren"-kop van Royal Albert "Nordic Flower". Toen ik in de jaren 80 met werken begon en nog thuis woonde gaf ik mijn moeder, als hier de gelegenheid voor was, een kopje van Royal Albert. Zo heeft zij een hele verzameling bij elkaar gekregen. 4 Jaar geleden is zij overleden en heb ik alleen van deze versie 2 schoteltjes en 1 kopje gehouden, alleen het "dames"-kopje. De "heren"-kop was gesneuveld. Wie kan mij aan de "heren"-kop helpen?


Reageren kan hieronder!

Reacties  
# Jan van Enck 23-05-2018 10:06
Royal Albert porselein wordt in Engeland blijkbaar driftig verzameld. Er is op deverse websites veel informatie te vinden.
Van een "Herenkopje" (Engels "Gentlemanscup ?" is echter nergens sprake.
Het serviesgoed "Nordic Flowers" is uitgevoerd met koppen van het model Montrose en bij dat model woden twee soorten koppen vermeld: "Montrose shape breakfast cup" en "Montrose demi-tasse" (Het model dat mevrouw Meijer heeft) (www.royalalbertpatterns.com/.../Cup%20Shapes.htm)
Informatie over het servies :Nordic Flowers"op: www.royalalbertpatterns.com/.../rapgn.htm

Een "breakfast-cup" cup heb ik niet kunnen vinden op het internet, maar bij "Chinasearch" is een losse kop met het bedoelde decor te koop voor ruim 12 pond (plus verzendkosten, neem ik aan). Ze hebben er drie in voorraad (chinasearch.co.uk/.../coffee-cup )

Misschien dus niet precies het model dat mevrouw Meijer zoekt, maar het zou de set wel weer min of meer compleet maken.

Met vriendelijke groet,
Jan van Enck
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio