Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe ( SGO) geeft op alle basisscholen in de gemeente Overbetuwe voorlichtingen over het hebben van een handicap. Ze laten op een spelende manier de kinderen ontdekken hoe het is om een handicap te hebben. Dit doen zij bijvoorbeeld met een rolstoelbaan en een blindenbaan. Het doel is om de kinderen bewust te maken hoe het is om een handicap te hebben. Ze hopen dat kinderen en ook hun ouders hierdoor in het dagelijks leven meer rekening houden met mensen met een beperking. De lessen zijn gedeeltelijk theorie en praktijk. Voor het klaarzetten van de verschillende parcours en het begeleiden van de klas en de andere vrijwilligers zoekt de stichting nog vrijwilligers.

Vind u ook dat er meer rekening gehouden moet worden met mensen met een beperking? Word vrijwilliger bij SGO.

Enkele reacties van kinderen die mee hebben gedaan:

"Er waren ook echte mensen die gehandicapt waren"

"Ik vond blind lopen leuk, het is echt moeilijk en je moet goed uitkijken!"

"Ik vond het stom dat het alleen ‘s ochtends was, want het was net zo leuk." 

 

 

contentmap_plugin
Reacties  
# 026 3816151Cor de Vrieze 02-02-2016 10:12
Ja, ook ik vind dat er meer rekening gehouden moet worden met mensen met een beperking.

Als huisstijlexpert in ruste (want 68) verbaas ik me erover dat bij de inrichting van openbare gebouwen er kennelijk niet bij stil gestaan wordt dat het voor iemand in een rolstoel nogal lastig is om de bordjes van de interne bewegwijzering naast de deuren te lezen. Steevast zijn die aangebracht op ooghoogte van mensen die op hun benen staan. Vanuit een rolstoel is dat nogal lastig lezen, vooral als je op oudere leeftijd ook nog eens door het onderste deel van je bril met leesdeel moet lezen.

Ook zag ik in een verpleeghuis wissel exposities georganiseerd om de bewoners wat extra kijkplezier in de saaie gangen te bezorgen. Maar de tentoongestelde werken aan de muren waren helaas lastig te bekijken door de bewoners die op een rolstoel aangewezen zijn. Want ook hier waren de werken op ooghoogte van op hun benen staande mensen gehangen.

Graag bied ik mijn kennis en kunde aan om dit soort situaties te bekijken en zo mogelijk te verbeteren.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 026 3816151Cor de Vrieze 11-02-2016 10:29
Hier een reactie geplaatst en SGO rechtstreeks een mail gestuurd, maar SGO laat niets van zich horen. Jammer :-(
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio